Hongarije dacht een drukmiddel tegen de EU te kunnen hanteren om de geblokkeerde EU-gelden vrij te maken richting Hongarije. Orban had beter kunnen weten…
Als de EU haar zin niet krijgt, dan worden de spelregels gewoon aangepast. Of het nu om een volksraadpleging, een verkiezing, een verdrag, geld of een andere kleinigheid gaat, de EU speelt perfect de rol van de wraakzuchtige schoonmoeder.
Hongarije wilde de nieuwe “lening” van 18 miljard euro voor het jaar 2023 aan Oekraïne niet goedkeuren. Hongarije zit immers nog steeds te wachten op het beloofde deel uit de EU-portefeuille, nl. 7.5 miljard euro. (video 2) De EU houdt dat geld tegen omdat de Orban-regering te weinig onderneemt tegen corruptie. Als geld krijgen volgens die regels loopt, dan zou Oekraïne geen enkele eurocent mogen ontvangen. En bovendien… hebben de EU-dictators zelf boter op hun hoofd… (video 3)
Daar laten ze zich niet door afleiden. Ergo… de EU past de regels zodanig aan dat de Hongaarse instemming overbodig wordt. Het zal niet langer de EU zijn die garant staat voor de terugbetaling van de lening, maar wel de 26 lidstaten die wel bereid zijn te geloven dat Oekraïne ooit de “geleende” euro’s zal terugbetalen. (video 1) Volgende week wordt erover gestemd in de EU-praatbarak. Een pro-forma stemming over een pro-forma genoemde “lening”, waarvoor Oekraïne 35 jaar de tijd krijgt ze terug te betalen. Met Sint Juttemis dus. Dat het onvolprezen land b dit zonder aarzelen zal goedkeuren, weet u allicht al. Vanzelfsprekend gaan we met z’n allen akkoord met een herfstactie voor het goede doel; ietsie pietsie duurder dan een Rode Kruispleisterset of een azalea voor het Kankerhulpfonds. En neen, u kan dit niet op uw belastingaangifte inbrengen als aftrekpost. U wilt Vivaldi toch niet in nog meer problemen storten?
Met een staatsschuld van 517.502.730.210 euro (afgerond om 09u37) komt het op een miljard meer of minder niet meer aan. De staatsschuld van dit land neemt per seconde met 507 euro toe. U realiseert het zich niet, maar u heeft een staatsschuld 47.967 euro (per persoon), of per werkende inwoner 95.934 euro.
Dus, lieve kijkbuiskinderen, ga vanavond met een vroom gemoed slapen in de wetenschap dat eigen geld niet gelukkig maakt.