Vergeet anti-bacteriële zeep
In de strijd tegen bacteriën wordt anti-bacteriële zeep aangeprezen. Ze is duurder, niet beter.
Handen wassen beschermt tegen besmetting.. De meeste infectieziektes worden via de handen overgedragen. Daarom hoort bij elke lavabo een stuk of vloeibare zeep. Want hiermee wordt vuil en een mogelijke besmettingsoorzaak beter verwijderd dan alleen met water.
Of de ongewenste partikeltjes zicj met anti-bacteriële reinigingsmiddelen nóg beter laten afwassen hebben wetenschappers aan de Koreaanse Universiteit in Seoel aan de hand van Triclosan-houdende zeep onderzocht. Hun conclusie is negatief.
Triclosan heeft bacterieremmende eigenschappen en is te vinden in bv. zeep, tandpasta en mondwater, niet alleen als bewaar- maar ook als desinfectiemiddel. Het probleem dat zich echter stelt is dat Triclosan wellicht in het lichaam werkt zoals hormonen, verzwakt bij dierproeven de spieren en belast het milieu. Ook wordt het verdacht kanker te bevorderen. Experten vrezen bovendien dat de wereldverspreide toepassing resistentie aanwakkert. Proefpersonen met bevuilde handen – kiemen zoals de darmbacterie E.colli, salmonlla en listeria – moesten hun handen wassen met normale en met anti-bacteriële zeep. Geen enkel verschil.
Hun raad: gewone zeep kopen, dikwijls en grondig de handen wassen. Meer is niet nodig.
Hoort bij de categorie glutenvrij eten, suikervrije dranken, voedingssupplementen, wormen en sprinkhanen eten enz.
Allemaal uitvindingen van Links, die als levensmotto heeft om steeds weer de wereld te veranderen zonder evenwel op de gevolgen te letten.
Ik ken mensen die al jaren overgeschakeld zijn op suikervrije dranken en toch nog ieder jaar wat meer wegen.
Het is eender van waar ik thuiskom. Mijn eerste werk is handen wassen met gewone vloeibare zeep. Niet dat ik smetvrees heb. Maar propere handjes voor alles.
Soms was ik me “helemaal” en niet alleen mijn handen !
Fw: Rondvraag
Er is een enquête gehouden in België, met de vraag :
Zijn er te veel immigranten in België ?
35% zegt “ja”
7% zegt “nee”
58% zegt “Ikke nie verstaan”.
“Ikke” dan ineens met zijn kl**en buiten gooien.