Turkije sluit de grens met Syrië: menselijke catastrofe op komst

Gevechten in Aleppo: Turkije sluit grenzen.

Turkije heeft wegens de toenemende gevechten rond de Syrische stad Aleppo twee grensovergangen naar het buurland gesloten.  Christenen mochten sinds maandag de overgangen bij Cilvegoezue en Oncupinar in de provincie Hatay niet meer richting Turkije overschrijden.  I.S., islamisten en salafisten echter wel. Volgens bronnen uit Erdogans kringen zou deze dagen ook Pierre Vogel de grens oversteken.

Aleppo ligt ca. 50 km van de Syrisch-Turkse grens verwijderd.  Om de stad wordt zwaar gevochten door regeringstroepen en rebellen, die Assad willen ten val brengen.  In West-Aleppo heerst momenteel ook mond- en klauwzeer.  Talrijke islamisten hebben angst.

Teletekst Oostenrijkse tv.

 

6 gedachten over “Turkije sluit de grens met Syrië: menselijke catastrofe op komst

  1. De belangrijkste zin werd niet vertaald:
    ‘Christenen mochten sinds maandag de overgangen bij Cilvegoezue en Oncupinar in de provincie Hatay niet meer richting Turkije overschrijden. IS, ISLAMISTEN EN SALAFISTEN echter wel’

    • Dank voor de melding. Bij het knippen en plakken vanuit kladblok verloren gegaan. Werd aangepast.

  2. Waarde redactie, u schrijft (in vertaling):”Christenen mochten sinds maandag de overgangen bij Cilvegoezue en Oncupinar in de provincie Hatay niet meer richting Turkije overschrijden.” Maar de volgende zin in de teletekst luidt (in vertaling): IS, Islamisten en Salafisten mochten echter (wel) de grens overschrijden…
    Niet onbelangrijk, dacht ik.

  3. En wat te denken over het volgende?
    The Jerusalem Post meldde het al op 3 maart jl. dat Israël zijn grens met Syrië opende om gewonde al-Qaida strijders van het Nusra Front, die twee derde tot 90% van de grens controleren, te verzorgen. Het steunt de rebellen in Syrië. Een officiële militaire woordvoerder verklaarde in het blad dat het om gewapende rebellen ging die het regime van Assad bevochten. We vragen niet wie ze zijn, zei hij verder, we screenen ze niet. Vanaf het ogenblik dat de behandeling gedaan is, brengen we hen terug naar de grens, waar ze hun weg verder kunnen gaan.
    The Wall Street Journal van 13 maart pikte op het artikel in en meldde dat ‘wounded fighters are taken accross the frontier to receive treatment in Israeli hospitals’.

Reacties zijn gesloten.