Onopvallend bewapenen kan

Cell phone gun 2Met een gsm: binnenin zit een 22 mm pistool verborgen.  Het kan 4 kogels in repetitie afvuren met behulp van het toetsenbord.  Het is pas wanneer men het toestel in de hand neemt dat men voelt dat iets niet normaal is want het is groter en weegt meer dan een normale gsm.  We hebben het hier dan wel over een oud model gsm dat stilaan uit de circulatie verdwijnt.  Wie meent hiermee de scanner op de luchthaven te kunnen bedriegen, is eraan voor de moeite.

Ook verkrijgbaar is een gsm-jasje dat als een stroomstootwapen kan gebruikt worden.  Houdt elke belager op ‘armlengte’.

Een andere methode – de nachtmerrie voor luchthaveninspecties – is een pistool ontworpen in 3D.  Het materiaal is niet traceerbaar op de metaalscanner.

In May 2013 Cody Wilson showed off the world's first fully 3D-printed gun, known as the Liberator (pictured). Now, one year one, users of the online community Fosscad reveal to MailOnline how far the technology has progressed, and how dangerous it could become in the future

In mei 2013 toonde Cody Wilson, student Rechten Texas,  het eerste geheel in 3D gemaakte pistool: de Liberator.

https://youtu.be/DconsfGsXyA

Sindsdien zijn ze enorm geëvolueerd.  Ook munitie kan in 3D geproduceerd worden.

Intussen is een nagelvijltje in uw handbagage absoluut verboden!

Met dank aan René voor de tip.

 

Eén gedachte over “Onopvallend bewapenen kan

  1. Men wil de indruk geven dat het geweer zo uit de 3D printer komt.
    Zover staan we dus nog niet, een legergeweer AR17 (met geluidsdemper) ligt nog heel ver buiten de mogelijkheden. Bv. een loop printen die een druk kan weerstaan van 55.000 psi en meer, is compleet onmogelijk en zo zijn er nog een 50-tal onderdelen. Zelfs een relatief zwak onderdeel als de reciever brengt problemen mee.
    Dan komt er nog bij dat de prijs van de printer die gebruikt wordt rond de € 4.500 ligt. Dit terwijl jongeren benden in de VS als bijna 70 jaar ZIP-guns maken die nog geen € 10 kosten.
    Als men de mogelijkheid van het 3D printen aan banden wil leggen, moet men zeker de veelgebruikte CNC units verbieden, die zijn wel een pak duurden dan een printer maar kunnen alle onderdelen (na)maken en dat in een veel sneller tempo en tegen een veel lagere prijs.
    Ook het printen van munitie 3D printer is verkeerd voorgesteld. Men print alleen de kop van de kogel, de huls, het slaghoedje, de springstof en de wad zijn aangekocht. Voor een fractie van de prijs, tijd en moeite giet men een loden kop, die dan nog een veel beter resultaat geeft.

Reacties zijn gesloten.