Moet in de “eindtermen” opgenomen worden

“Wat doet de brandweer?”

Voor het antwoord wende men zich tot Pascal Smet, die in het raam van “Smet wil hard optreden” “zal uitleggen aan de ‘jongeren” wat de brandweer precies doet”. En daar bovenop: “Smet pleit daarnaast voor een ketenaanpak, waarbij leerkrachten, straathoekwerkers en ouders een vertrouwensrelatie opbouwen met jongeren zodat er snel opgetreden kan worden bij signalen dat er iets foutloopt. “Ik denk dat iedereen hier zijn verantwoordelijkheid moet nemen: ouders, maar ook de samenleving in haar geheel als de ouders in gebreke blijven”, aldus Smet…”

Het ligt dus aan de onwetendheid van de jongeren en aan het gebrek van een vertrouwensrelatie. Als de ouders het laten afweten, dan moeten wij – de samenleving in haar geheel – verantwoordelijkheid nemen als deel van de “ketenaanpak”.

We hebben zo ons eigen idee over een “ketenaanpak”. En dat wil niet zeggen dat ze na twee, drie uur mogen beschikken. Wie wil er in godsnaam met dat tuig “samen” leven?

Lees ook: “Ze werden twee uur later vrij gelaten”

Eén gedachte over “Moet in de “eindtermen” opgenomen worden

  1. Gelukkig weten wij welke kant we moeten uitkijken als er sprake is van ‘jongeren’.
    Hopelijk wordt er zéér streng opgetreden tegen dat ‘jongeren’ straattuig en krijgen de ouders de rekening gepresenteerd. Hebben ze dubbele nationaliteit dan dadelijk de Belgische afnemen en uit ons land zetten want wij zijn dat terreurgedrag spuugzat.
    Wat die smet betreft, die heeft zijn naam niet gestolen, het is een grote smet op ons grondgebied.

Reacties zijn gesloten.