De waarheid en niets dan de waarheid
Hackers van de Amerikaanse inlichtingendienst NSA zijn er dus in geslaagd spionagesoftware (malware) op de computersystemen van operator Belgacom te zetten, meerbepaald bij dochterbedrijf Bics (Belgacom International Carrier Services) dat wereldwijd het telefoonverkeer regelt en zich toespitst op telefonie in het Midden-Oosten en Afrika. Een Hollands bedrijf (Fox-IT) heeft het boeltje moeten ontsmetten. Bij ons, laat staan bij de IT-ers van Belgacom zelf, bleek niemand in staat om de klus te klaren.
Het kabinet van premier Di Rupo zegt dat ‘indien de hypothese van de betrokkenheid van een ander land bevestigd wordt, de regering de gepaste stappen zal ondernemen.’ Wat die gepaste stappen dan precies moeten betekenen, is op dit moment niet duidelijk. Beef, Amerika, hier komt de koning van Henegouwen met zijn PS-falanx. Lees verder
Dat deze onthullingen komen vlak nadat Didier Bellens weigerde om zijn buitenaardse loon te laten aanpassen, vind ik verdacht.
Uit de grote hoeveelheid data die wereldwijd dagelijks ter beschikking staat is het mogelijk om als geïnteresseerde een genuanceerd beeld van een bepaald gegeven te maken. De media (journalisten) halen uit deze data slechts de punten die bijdragen tot de overbrenging van hun eigen gedachtegoed naar de lezer of kijker. Het is dan ook gebruikelijk dat reacties die een ander beeld scheppen van het verkeerde of beperkte gegeven uit deze media door zichzelf noemende censoren worden verwijderd. Met de waarheidsvraag kan men best zichzelf behelpen.