Italiaans Engels

Spik inglish inglese

Italië scoort slecht op talenkennis, hoewel quasi iedereen Engels op school zou moeten geleerd hebben.

Het EU instituut van de statistiek kwam tot de conclusie dat er in 2011 absoluut niemand in de EU slechter Engels beheerste dan de Italianen.  Bij een enquëte van de bevolking, leeftijdsgroep 25 / 64 jaar, verklaarde slechts 10% de Engelse taal heel goed machtig te zijn.  26% zou een goed tot redelijke kennis hebben en 64% kunnen zich niet behelpen.

www.eunews.it

10 gedachten over “Italiaans Engels

  1. Totaal irrelevant René, Italiaans is alles behalve een wereldtaal. Maar ook in Polen kennen ze geen engels, daar vraagt men zich verwonderd af wat toeristen in Polen komen zoeken als ze geen pools of russisch kennen. Polen zijn gewoon reserve russen.

    • Ach beste Raymond, waarschijnlijk denkt u ook, zoals de VSA-Amerikanen, dat heel de wereld Engels spreekt en verstaat…
      Het verbaast mij helemaal niet dat u niet al te goed terecht komt met Engels in Polen.
      Het Italiaans mag dan geen ‘wereldtaal’ zijn, het zou voor Engelstaligen wel nuttig zijn als ze, bij ‘n bezoek aan Italië, een basiskennis van het Italiaans zouden hebben…
      En dat Polen “reserve Russen” zijn, zegt u best niet luidop in aanwezigheid van ‘n Pool, tenzij u zeker weet dat die Pool u niet verstaat als u het in de wereldtaal Engels zegt…

  2. Natuurlijk verstaat en spreekt heel de wereld Engels. Ze spreken het zelfs doorheen het heelal op andere planeten en in andere sterrenstelsels. Doorheen de geschiedenis en in de toekomst. Kijk maar naar Star Wars en Star Trek. Dus ee beetje moeite van die Italianen zou zeker niet misplaatst zijn.

    • Dat van “heel de wereld” zou wel eens kunnen tegenvallen…
      Als test zou u dit misschien eens kunnen uitproberen in uw eigen straat…?

  3. Het verbaast mij Ropie, dat je er nog maar een ogenblik aan twijfelt dat Engels DE wereldtaal is. Kijk eens naar de computer- en electronicawereld, de tenniscompetities, de muziekindustrie, de luchtvaart enz. Overal ter wereld wordt in deze bedrijfstakken geen enkel woord in een andere taal meer gebezigd. De Italianen en de Polen zijn gewoon luierikken (of dommeriken). In Polen, waar ik een tijdje gewoond heb, spreekt de jeugd zelfs minder engels (of duits) dan de ouderen, en dat terwijl ze pas tot de EU zijn toegetreden.

  4. Het is allemaal een kwestie van evolutie. De Britten hadden een keizerrijk dat ze over een tijdspanne van een paar honderd jaar hadden opgebouwd. Ik ga

  5. Sorry, verkeerde toets geraakt en mijn bericht was weg, dus ik begin opnieuw:

    Het is allemaal een kwestie van evolutie. De Britten hadden een keizerrijk dat ze over een tijdspanne van een paar honderd jaar hadden opgebouwd. Ik ga hier niet uitwijden over het rechtvaardige of onrechtvaardige van die overheersing enz. maar baseer me enkel op de feiten.
    Het begon soms met een handelspost die zich uitbreidde, of met een strafkolonie die zich uitbreidde of als een inpalming van een gebied. Het was het grootste keizerrijk aller tijden en niemand heeft het hen nagedaan niettegenstaande er enkelen geprobeerd hebben zoals bvb Napoleon. Gedurende een paar honderd jaar controleerden de Britten de wereld van het verre westen tot het verre oosten. Ook met de “kolonie” die ze het eerste verloren, Amerika, hadden en hebben ze nog altijd een sterke band. Andere “kolonies” werden zelfstandig na de tweede wereldoorlog, maar bleven leden van het Britse Gemenebest en hadden/hebben zo nog altijd een sterke band met het Verenigd Koninkrijk (kijk bvb naar Canada, Australië en Nieuw Zeeland. (Er zijn nu 54 landen in het Gemenebest, zie Wikipedia: http://nl.wikipedia.org/wiki/Gemenebest_van_Naties)
    Daaruit vloeit natuurlijk dat met de Britse overheersing, of onder hun voogdijschap, niet alleen hun gewoonten en gebruiken maar ook hun taal ge-exporteerd werd en lokaal aangeleerd werd en gesproken wordt tot op vandaag. Neem bvb Singapore: waar Engels nog altijd één van de officiële talen is naast Mandarin, Malay en Tamil.
    Al naargelang de situatie werd het Engels lokaal gesproken met een lokaal accent of met inbreng van woorden uit de lokaal gesproken taal, waardoor de Engelse taal ook een enorme woordenschat heeft opgebouwd, zodat er nu nog een soort van “verbasterd” Engels in bepaalde regionen van de wereld wordt gesproken dat zelfs voor de Engelsen van vandaag moeilijk verstaanbaar is.
    Voeg daarbij de vooruitgang op wetenschappelijk gebied van de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk en dat, mijne heren, zijn de voornaamste redenen waarom Engels een wereldtaal was en nog is.

  6. Vroeger werd er hier in Vlaanderen actie gevoerd tegen Franstalige opschriften, nu alles of bijna alles in het Engels is geen actie meer, spijtig en ook ons hoger onderwijs gaat binnen kort volledig in het Engels gegeven worden. Of het een verbetering zal worden daar twijfel ik sterk aan

    • De Vlaamse Beweging blijft daartegen protesteren en een witte raaf in de partijpolitieke wereld…

Reacties zijn gesloten.