In de brievenbus

MM900285281[1]Er is vooruitgang

Volgend jaar hebben we de Europese verkiezingen.  Het zal er dus op aankomen dat Philip Claeys het VB met hun standpunt inzake de eurozone in de kijker weet te zetten.  In het Europees parlement krijgt hij hoe langer hoe meer steun.  Daar komt nu vanuit Duitsland een nieuwe partij opzetten; ” Alternative für Deutscland”. Heel wat vooraanstaanden scharen zich achter die partij. Zij willen de DM terug, de grenzen sluiten en het recht op secessie. In Brussel is men er lang niet meer gerust in.  Van Nigel Farage is het standpunt reeds langer bekend. Voor hem mag de unie er een punt achter zetten. Zelf laat hij niets meer aan de verbeelding over. Een Europa op een andere en economische leest geschoeid of eruit.  In Nederland roert men zich. Men wil een referendum .  Burgerforum-EU heeft reeds genoeg stemmen verzameld.  We weten nu waar we staan met Italië . Daar zal men spijts alles trachten een regering samen te flansen met of tegen de wil van de meerderheid van de bevolking. Maar uitstel zal geen afstel zijn. Net zoals in Griekenland en Cyprus waar  resp. met een linkse partij en in Cyprus door rechts de unie werd afgekeurd.
En toch tracht men nog verder aan te modderen nietegenstaande elke dag de unie dichter bij een chaos brengt. Het zal dan maar wachten worden op de volgende verkiezingen wanneer de burger de EU zal wandelen zenden. Met zeer veel redenen.
Vlaams Belang de enige belgische partij die het Europees beleid afkeurt !
Were di !

Argusoog

Nvdr: Argusoog, ik vrees dat Gerolf Annemans de wenkbrauwen zal fronsen als hij verneemt dat het Vlaams Belang een belgische partij is.

MM900285281[1]

En de Eurozone?

Kleine kinderen, kleine zorgen! Kleine landen, grote zorgen. Cyprus is een klein land dat de unie grote zorgen baart.

Olli Rehn wil de Cyprioten er kost wat kost bij houden. Duitsland ziet het nut er niet meer van in. Zo’n klein land met dergelijke schuldenberg, niets dan last zegt Wolfgang Schäuble. Voor hem hoeft het dus niet meer. Maar daarentegen vindt Rehn elke lidstaat even belangrijk en moet Cyprus geholpen worden. 17 miljard steun, geen kleinigheid. Wie zal dat betalen, vraagt Duitsland zich af.  De vraag stellen is ze beantwoorden.  Vandaag 4/3/2013 wordt daarover vergaderd met alle ministers van financiën van de eurozone. Besluiten worden er nog niet genomen. Maar te vrezen valt dat nog maar eens miljarden in de bodemloze put worden gestort. Cyprus is het maffialand bij uitstek en de vluchthaven voor de Russische zwarte handel en geld. Noord-Cyprus is nu Turks. Laat de unie Cyprus vallen, wordt het zuiden het Russische Eldorado. The place to be voor de Russische maffia. Maar Cyprus kan op beide oren slapen. We hoorden op het nieuws, men zal voorkomen dat gans de eurozone in de problemen komt.

Zijn er nog vragen?

Jan Breydel




3 gedachten over “In de brievenbus

  1. Zoals al diverse keren geschreven: Dat EU gedrocht moet hervormd worden w.w.z. véél minder bemoeiallen en veel minder landen, terug naar 6 a 10 landen die dan onderling afspreken wat ze gezamelijk willen doen, liefst met één munt maar die parasiterende politiek moet stoppen, topsalarissen aan banden gelegd en waterdichte controle op fraude, belastingontduiking en dat met waterdichte grenscontrole, uiteraard met véééééél minder ambetantenaren.
    Al wat hier niet hoort te zijn en alles wat niet kan voorzien in eigen onderhoud back to homeland te beginnen met alle illegalen én criminelen van vreemde origine en alle instellingen zonder toegevoegde waarde sluiten.
    Het zal de enige redding zijn, wie niet kan volgen of wil volgen neemt maar de volgende trein.

  2. Nota van argusoog: Hetzelfde kan gezegd van ” argusoog” als hij sommige tweets van onze voorzitter uit het frans of het engels moet trachten te vertalen.(grapje) Maar ik geef toe; beter ware, de enige Vlaamse partij en de enige partij in België. Hopelijk kan onze voorzitter nu rimpeloos verder.

  3. Inderdaad ik heb nog een vraag ! Hoe komt het toch dat al die landen die nu miljarden krijgen toegeschoven , waar de bevolking , naar mijn gevoel niet veel beter van wordt, blijkbaar nooit problemen hadden voor de komst van de Euro ?

Reacties zijn gesloten.