Feestelijk recept

Ledaig 2001 GDB - Ratings and reviews - Whiskybase

EEND MET WHISKY

Benodigdheden :

  • Een eend van ca. 3 kg.
  • 2 grote flessen Schotse whisky.
  • 500 gr. speklapjes.
  • 1 fles olijfolie.

Bereiding:

  • De eend larderen en de binnenkant inwrijven met peper en zout.
  • De oven 10 minuten voorverwarmen op 180 graden (stand 6-7).
  • Een longdrinkglas voor de helft vullen met whisky.
  • De whisky opdrinken gedurende het voorverwarmen van de oven.
  • De eend op een vuurvaste schotel leggen en een tweede glas whisky inschenken.
  • Het tweede glas whisky opdrinken en de eend in de oven zetten.
  • Na twintig minuten de oven op 200 graden zetten en twee glazen met whisky vullen.
  • Beide glazen opdlinken en de scherven van het eerste glav oplaapen.
  • Nog een halff glav insjenke en opdlinke.
  • Na een halff uuj de hoven opedoen om deend te sjekke
  • Blandwondesalv in de batkaamer gaan naale en op de bovekant van de linkehand doenn.
  • Deh hove een sgop geve.
  • Twee glave wiski insjenke ent middeste glav leegdwinke.
  • De nove opedoen naadatte eerste glav leeggis en de sjotel vastpakke.
  • Blantwondesalf op de binnekant van de regthand doenn en deend oprape
  • Deend noggis oprape en met een handoek de bwantwondesalf van deend vege.
  • De hande ontfette med viskey en de tupe salff weerr oprape.
  • Tkapotte glazzepvege en n deent trug in de hove duuwe.
  • Deent uitsgelde en hardur duuwe.
  • De tweeede flez wiki opedoen en wee ofereindsette.
  • Opstaan fan de floer en tzpek onder de kaast veege.
  • Noggis plobeern opsstaan wan de vjoer en… togmaa blijfe sitte…
  • Ui vless dlinke wandte glave sijn kabot.
  • Denoven afsette, dooge sluite en omfalle.