En ja, we noemen dit “omvolking”!

Hoe krankzinnig is dit? Het Hof van Justitie van de Europese Unie (CURIA) heeft op 17 november gevonnist dat onbegeleide en minderjarige “vluchtelingen” hun sibbe mogen meebrengen naar de EU… zelfs als ze al getrouwd zijn.

De rechters, voor wie de omvolking van de EU-lidstaten, niet snel genoeg kan gaan, argumenteerden dat de bescherming van minderjarigen niet afhangt van hun echtelijke toestand. Concreet ging het om dit geval:

Een meisje trouwde op 15-jarige leeftijd in Libanon. Dan werd ze door haar echtgenoot, die een geldige verblijfsvergunning in dit onzalige land b had, opgevorderd om hem te vervoegen in de echtelijke woning. Acht maanden na de huwelijksvoltrekking in Libanon kwam ze aan in het land b – nl. eind augustus 2017. Zij vroeg een maand later asiel aan en kreeg tijdens de asielprocedure speciale bescherming zijnde een onbegeleide minderjarige en kreeg bijgevolg een wettelijke voogd. In september 2018 werd ze erkend als vluchtelinge – enkele maanden later vroeg haar moeder en twee van diens minderjarige kinderen om de reeds erkende, minderjarige dochter te vervoegen.

De wakkere – echter harteloze – belgische autoriteiten weigerden in 2019 om dat de hereniging slechts van toepassing kon zijn op ongetrouwde minderjarige kinderen, niet van hen die trouwden in een rechtsgebied waar kinderhuwelijken wettelijk toegestaan worden.

Initieel werd het huwelijk van de jonge bruid niet erkend in het land b omdat het ging om een kindhuwelijk. De belgische overheid weigerden de hereniging met haar sibbe omdat de jonge bruid niet langer deel uitmaakte van het ouderlijk gezin gezien haar huwelijkse staat.

CURIA – dat ook “het Geweten van EUropa” genoemd wordt – herinnerde eraan dat er ook wel eens sprake kon zijn van een gearrangeerd of gedwongen huwelijk, dat het jonge bruidje dus de steun van haar sibbe nodig had en dat haar leeftijd belangrijker was dan haar huwelijkse staat. Bovendien is het niet altijd eenvoudig na te gaan of er wel degelijk sprake was van een wettelijk huwelijk – vooral in de Prachtlanden ontbreken weleens officiële papieren.

Ter herinnering: in heel de EU staat de EU-wetgeving boven de wetgeving der lidstaten.

De bron van het bovenstaande is InfoMigrants die uitsluitend en alleen het welzijn der volksverhuizers in het hart draagt. Deze stek wordt dan ook regelmatig door hen geraadpleegd opdat hun verhuis probleemloos verloopt.

http://www.infomigrants.net/en/post/44835/refugee-minors-have-a-right-to-family-reunification–even-if-theyre-married-eus-top-court-rules