Democratiefobie doet rare dingen met een mens

Democratiefobie

Dat was vreemd wat woensdag tijdens en na het referendum op de mainstream media allemaal gepresenteerd werd. Hele hordes die trots kwamen laten zien dat ze vooral niet hadden gestemd. Ook GeenPeil en het boegbeeld daarvan, Jan Roos, moest met alle geweld belachelijk gemaakt worden.

Als ik als metafoor voor democratie een belangrijke wedstrijd gebruik voor het referendumspel en de voor en tegenstanders als spelers, dan zou het er op neerkomen dat er na afloop geen spelers worden geïnterviewd, maar alleen mensen die niet naar de wedstrijd gingen, want het was een belachelijke wedstrijd.

Er werd gezegd, vooraf al, tegen team-ja spelers dat het dom zou zijn om op te komen dagen op het speelveld, meedoen zou verliezen betekenen, dan kan je beter niet spelen, dan is de kans groter dat je wint. Dat is een rare speech van de coach, niet meedoen is winnen. Ik zou dan eerder denken dat je bezig bent met spelbederf als je gehoor geeft aan die angst voor verliezen en dus maar niet speelt.

Ook over team-nee werd gesproken door de mensen die niet bij de wedstrijd waren. Team-nee was dom, begreep de spelregels niet en snapten toch niet hoe de prijs die ze konden winnen er uit zou zien. Team-nee spelers waren ook allemaal fan van wrede dictators en machtswellustelingen, dus team-nee deugde sowieso al niet. Dat klinkt dan weer meer als een stel roddelaars op een koffiekransje, we hebben het niet over wat de persoon doet, maar over wat hij draagt en waar hij zijn boodschappen haalt, zelfs de inhoud van het boodschappenwagentje passeert de revue als zijnde ongezond en onverantwoord voor een gezonde levensstijl die de schijfvanvijf nou eenmaal voorschrijft. Maar wat heeft die schijfvanvijf nou te maken met de wedstrijd? Helemaal niets toch?

Afijn, nadat de wedstrijd was gespeeld en de uitslag duidelijk, bleek dat van het ja-team velen niet waren komen opdagen omdat ze winst voor team-nee vreesden, team-nee, won de wedstrijd en de mainstream media spraken er over dat er een overwinning was behaald door het ja-team door niet of nauwelijks te spelen. Democratiefobie doet rare dingen met de mens.

Harry

eindstandreferendum.png

Met dank geleend bij fok.nl

7 gedachten over “Democratiefobie doet rare dingen met een mens

    • Ik denk dat Poetin, de Karel Martel die Europa nu nodig heeft, na de val van de EU om het kwaad te verdrijven. Hoe langer men wacht hoe moeilijker het zal worden om ze te vernietigen, met wat Roundup zal het niet meer gaan denk ik.

  1. Ik ben blij met het resultaat. Hoe de drollenkoningen het ook mogen uitleggen en verdraaien, het zou voor hen een slecht idee zijn om dit referendum te negeren zoals dat van 2005. Zoals verwacht maken zij die menen het altijd beter te weten dan de gewone, simpele mensen nu allerlei vreemde bokkensprongredenaties en stoere ja-maar-nee-maarverklaringen. Maar ik bekijk het zo: hoeveel procent van de Nederlanders zijn er nu echt vóór het associatieverdrag met Oekraïne? Slechts 38,1%.

  2. Ik moet wel zeggen ‘Proficiat Nederland’ jullie vragen tenminste de mening van de burgers, in de overige 28 landen zijn ze te laf (bang voor de waarheid) en zetten enkele lafaards hun poot onder dergelijk verdrag.
    Ik hoop uit het diepst van mijn hart dat het EU gedrocht nu afgemaakt wordt en de lafaards een voor een veroordeeld worden voor “misdaden tegen eigen volk”.
    Graag wil ik voorzitter zijn van dat volkstribunaal en als eerste voor mij zien staan, desnoods in een bescheten onderbroek, de huichelaar uit Genesius Rhode door Farage ook wel Natte Dweil genoemd dadelijk gevolgd door de zuipschuit uit Luxemburg en de levensgevaarlijke merkel op de voet gevolgd door de kapo schulz en de Italiaanse Dragikula.
    Oh wat zal dat een feestdag worden.

  3. In 2005 hebben de regering en oppositie zichzelf belachelijk gemaakt.
    Ze hadden de lat wel heel hoog gelegd voor een volksraadpleging. Binnen de tien dagen moesten er 10.000 handtekeningen verzameld worden en vervolgens binnen de 6 weken nog 300.000.
    Onze noorderburen waren vindingrijk en ontwikkelde een app waardoor de burgers het bewuste handtekening papier online konden ondertekenen. Een aanklacht hiertegen werd bij het gerecht ingediend maar het gerecht wees ze af.

    Alleszins heeft Nederland getoond wat mogelijk is als de burgers zich verenigen en de moed opbrengen om hun interesses zelf te behartigen.

  4. En de NBA is ook een zeer groot voorstander van dat verdrag.

Reacties zijn gesloten.