De Koning der Dieren is niet politiek-correct
Absurd hoe de verrijkers in Oostenrijk reageerden op een affiche van de Weense dierentuin, de Tiergarten Schönbrunn.
Met de reclameslogan “Meet Africa’s royal families living in Vienna” (Ontmoet Afrika’s koninklijke families in Wenen) en de afbeelding van een leeuwenkop heeft het zich de verontwaardiging van het migrantentijdschrift “M” op de nek gehaald.
Een onschuldige slogan, waarbij men refereerde naar de “Koning der Dieren”, de leeuw, werd opzettelijk fout geïnterpreteerd om kunstmatige aandacht en publieke verontwaardiging uit te lokken. Na een hetze tegen een plaatselijk bier, Mohrenbräu (moor=neger) en de zigeunerschnitzel (… bij ons zijn de negerinnentetten niet meer aanvaardbaar, t.t.z. om op te eten, de andere uiteraard wel, zelfs hoe meer hoe liever) is nu de meest bezochte dierentuin in Midden-Europa het slachtoffer van een politiek-correct robbertje.
In het wereldwijd bekende forum voor migranten allerhande – u leest het toch ook? – “M” klaagt ene Simon Inou de discriminatie van Afrikaanse monarchieën aan. Wij citeren een stukje:
“Afrikanen (m/v) geraken er niet vanaf. Ze worden altijd met dieren geassocieerd. Natuurlijk met wilde dieren, die men moet temmen. Ver weg van de westerse civilisatie. Ook de fijnste Afrikaanse koningshuizen worden in de Weense straten belachelijk gemaakt. Zoals blijkt uit een nieuwe campagne van de Tiergarten Schönbrunn: “Meet Africa´s royal families living in Vienna. Daarmee worden niet de mensen maar wel de dieren bedoeld. Het zijn Afrikaanse leeuwen, olifanten en giraffen, die door Schönbrunn als koningshuizen voorgesteld worden…
Het is totaal respectloos en een teken van kennisgebrek t.o.v. de vele Afrikaanse koningshuizen, die hier op een beschamende wijze tot dieren gereduceerd worden.”
De dierentuin snapt heel de opgeklopte woede niet. Ten eerste gaat het om een woordspeling, de leeuw als koning der dieren, en ten tweede heeft de dierentuin in het verleden (2010) ook al eens reclame gemaakt waarbij de keizer Franz Joseph als symbool gebruikt werd.
We zullen ze een handje toesteken om het duidelijk te maken:
Floriaan Terbeke