De analyse die U niet mag horen

De winst van rechts in de EU, de verboden analyse

Meloni, de winnaar?

Op 13 juni was er de G7-top in het Italiaanse Borgo Ignazia. Hier ziet u een filmpje van de hoofdrolspelers. Meloni had er de paus bij gehaald. Die sprak over “AI”, daarmee kun je niet veel potten breken…

Zelenski liep daar ook rond alhoewel zijn land helemaal niet tot de 7 grootste industrielanden behoort. Zo kon Zelenski de paus omhelzen. Dat is goed voor de pr. Dat de Ukrainian Orthodox Church (patriarchaat Moskou) verboden wordt en het goud en zilver van de kloosters geplunderd, geen probleem.

  • Even bij bedenken dat van het hele politieke gezelschap enkel Meloni niet verloren heeft.
  • Michel en von der Leyen vertegenwoordigen de EU dat geen land is en dus niet in de G7 thuishoort, en zijn nooit rechtstreeks verkozen.
  • Scholz en Macron verloren de verkiezingen.
  • Kishida (Japan) heeft een goedkeuringsniveau van 26%.
  • Sunak (Groot-Brittannië) gaat de verkiezingen van 4 juli sowieso verliezen.
  • Biden zoals u hem hier ziet, is niet in staat om een vergadering effectief te volgen of aan een verkiezingsdebat deel te nemen.
  • Zelenski is na zijn termijn die verstreek op 20 mei wettelijk gezien niet meer de president.

Interessant is de verklaring van Meloni over de lange-afstandsraketten. Een niet westerse bron (Times of India) waar geopolitiek nieuws meer neutraal gebracht wordt.

Het gaat er niet om Meloni als voorbeeld te stellen. Maar zij is de enige van het gezelschap die voor de Europese verkiezingen duidelijk gezegd heeft dat Italië geen troepen zal sturen en het gebruik van westerse lange-afstandsraketten tegen doelen diep in Rusland, gestuurd door NAVO-bestuurders en Amerikaanse intel, afkeurt. Of ze erbij blijft, is een andere zaak. In elk geval heeft haar coalitie het in de verkiezingen behoorlijk gedaan.

De op tv verboden analyse

Rechts heeft in de Europese verkiezingen vooruitgang geboekt. De coalitie van von der Leyen gaat van 68% naar 60%. Het is absoluut niet vanzelfsprekend dat de conservatieve partijen meer invloed krijgen. Daarvoor zijn ze te veel in fracties verdeeld en Oekraïne/ Gaza splitsen hen nog verder. Bv. een partij is voor onderhandelingen in Oekraïne maar steunt dan weer onvoorwaardelijk Israël.

Vergeet even “de kloof tussen de politiek en de burger” van de tv-politicologen. De pertinente analyse hoort u van een Franse jongeman in het department Indre. Zie een radiofragment van France Info van 11 juni: REPORTAGE. “On envoie plein de moyens en Ukraine mais rien pour les Français” : dans l’Indre, ces électeurs qui voteront RN aux législatives (francetvinfo.fr)  U vindt daar het audiofragment. “Ze sturen hele hopen middelen naar Oekraïne maar er is niks voor de Fransen.”

Of deze uitsmijter van Justine (21 jaar) door France Info geciteerd. Vertaling wellicht niet nodig wegens zo herkenbaar. On a fait des courses il n’y a pas longtemps, on n’a même pas rempli le caddie et on en a eu pour plus de 200 euros. Il ne faut pas abuser non plus. On n’avait pas de marques, on n’avait rien de spécial.”

Tenax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

acht − vijf =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.