Cijferdans
In Kerk & Leven stonden deze week de cijfers van kerkelijke huwelijken (na het burgerlijk huwelijk).
Volgens gegevens van de Vlaamse bisdommen trouwden in 2012 iets meer dan 6000 Vlaamse koppels voor de kerk, d.w.z. ca. 20% van de burgerlijkse huwelijken.
- West-Vlaanderen 26.8%
- Oost-Vlaanderen 22%
- Limburg 21.4%
- Antwerpen 16.3%
- Aartsbisdom Mechelen-Brussel (Vlaams-Brabant, Waals-Brabant en Brussel) 15,9%.
Ter vergelijking:
2006 30%
1967 meer dan 90%.
Maar wat zijn de cijfers voor trouwen in de moskeet?
Het spijt ons te moeten melden dat we daar nog geen verslaggever hebben kunnen laten infiltreren. Iets voor Vranckx wellicht?
Een kerkelijk huwelijk was vanzelfsprekend in den tijd toen de man nog het” hoofd” van het gezin was , de “rots” in de branding ( te vergelijken met een Golfbreker) . Ook deels om niet in zonden te moeten leven en niet het onderwerp te worden van minachtende roddel . Wat God heeft verbonden kan de mens niet scheiden Toen gold nog het spreekwoord ” Daar alleen kan liefde wonen , daar alleen is het leven zoet , waar men stil en ongedwongen , alles voor elkander doet . De tijden zijn echter veranderd ook de mentaliteit . Het mooie spreekwoord werd een beetje aangepast . Daar alleen kan liefde wonen daar alleen is het leven zoet als men altijd en zonder morren steeds madame haar goesting doet.! Velen zeggen foert tegen een onafscheidelijk huwelijk !
Trouwen in de moskeet,
Je gaat naar de imam , druk de wens uit dat je wilt trouwen en de imam zoekt een vrouwmens, dat is een lopende band waar cijfers overbodig zijn, want Allah ziet alles . Simpel toch.
En scheiden is ook al zo simpel daar.
Easy come, easy go dus.
Laat de Kerk maar stilletjes doodbloeden, ze verdient niet beter.
maar we zien helaas ook de gevolgen geen normen en waarden meer mooie toekomst
Ik heb veel eerbied voor de volgelingen van Monseigneur Lefevre Een dynamische kerk met veel jonge priesters