Men zegge het voort

Aankondiging FreddyHoe dikwijls hebben we dit scenario voorspeld?

In de loop van de laatste jaren hebben we, met de regelmaat van een klok, bijdragen geschreven over de
fortuinen aan belastinggeld die door de beroepspolitiekers werden verbrast om onrendabele productiemethodes op kunstmatige wijze via allerlei subsidies te ondersteunen. Wanneer beroepspolitiekers een doel willen bereiken dat normaal niet kan bereikt worden indien men gezonde economische principes hanteert, dan beginnen ze de werkelijkheid te manipuleren via subsidies. Met die subsidies kan men dan een reeks politieke vrienden en relaties plezieren en dit natuurlijk steeds met het geld van de gemeenschap.

Wij hebben hier steeds geschreven dat we in principe een grote verdediger zijn van groene stroom productie maar alleen wanneer deze op een rendabele manier kan geproduceerd worden en bovendien een PERMANENT karakter heeft. Dit is de essentie.

Elektriciteit kan niet worden opgeslagen en wordt verbruikt op het ogenblik van de productie ervan. Daarom moet men steeds op een permanente productie kunnen rekenen. Deze voorwaarde kan de dag van vandaag vervuld worden door twee soorten van groene stroom productie namelijk de verwerkingsfabrieken van biomassa en, nadat men het bouwen van stuwdammen had uitgevonden,
de hydro-elektrische centrales. Deze laatste vorm heeft steeds onze voorkeur weggedragen.

Voor wat het verwerken van allerlei diverse grondstoffen(mestafval, graanproducten enz.) tot elektriciteit betreft, staat men nog niet ver opdat dit op een rendabele manier zou kunnen gebeuren.

Op gebied van hydro-electriciteit kunnen we in ons land niet veel verwachten omdat er hier geen hoge bergen zijn en met het verval van de waterval van Coo kunnen we geen hoge toppen scheren. Toch heeft de overheid beslist om de verwerking van biomassa tot stroom te willen aanmoedigen via zinloze en hoge subsidies. Nu blijkt, zoals we deze week via de media vernamen, dat in Vlaanderen, nadat men de subsidies nu noodzakelijkerwijze bij gebrek aan middelen moet terugschroeven, het ene bedrijf na het andere dat in deze sector actief is, de boeken neerlegt.

De gemeenschap zal nu nog kunnen opdraaien voor de ontmanteling van deze fabrieken en om de terreinen terug in de oorspronkelijke staat te herstellen. Wat hebben die beroepspolitiekers nu bereikt? De op kunstmatige wijze geschapen arbeidsplaatsen gaan nu opnieuw verloren en behoudens een massa verbrast belastinggeld blijft er geen enkel positief resultaat over.

En op gebied van de zogenaamde groene stroom uit zonnepanelen en windmolens gaan we dezelfde weg op. Ook hier kondigen de eerste onweerswolken zich aan voor de eigenaars van zonnepanelen en windmolens. Met het oog op de aanstaande verkiezingen beginnen ze reeds te dreigen om enerzijds hun windmolens te gaan afbreken en de daarbij horende werkgelegenheid te laten verloren gaan of anderzijds hun bedrijven gewoon te laten failliet gaan indien geen zekerheid op  hogere subsidiegaranties naar de toekomst kunnen bekomen worden.

We roepen het van alle daken. STOPT in godsnaam alle verdere subsidiëring van deze sectoren. Als er geen zon is dienen die zonnepanelen tot niets en moeten we toch beroep doen op elektriciteit die door de traditionele producenten wordt geproduceerd en idem voor de windmolens die bij gebrek aan wind eveneens tot niets dienen. Bovendien dragen ze weinig bij voor de verfraaiing van het landschap.

Als slot kunnen we alleen maar vaststellen dat spijts fortuinen aan verbrast belastinggeld al deze vormen van groene stroom na zovele jaren nog aan geen 10% van onze elektriciteitsbehoeften kunnen voldoen aangezien een gedeelte van hun productie gebeurt op ogenblikken dat er geen enkele behoefte aan is. Een van de meest zinloze investeringen van de laatste jaren waren de subsidies voor groene stroom en deze waren alleen mogelijk door de domheid en kortzichtigheid van onze politiekers om niet te spreken over de talrijke vriendendiensten die ze in dit verband hebben kunnen regelen en leveren aan hun politieke vrienden en relaties. Arme belastingbetaler!!
.
Men zegge het voort,

Freddy Van Gaever

 

3 gedachten over “Men zegge het voort

  1. Beroepspolitiekers ? kunnen wij politiek wel beschouwen als een beroep ? Dan dan is het mijn overtuiging dat maffia ook een beroep is ,zoals een inbreker, dief , overvaller enz . Volgens mij verdienen die vernoemde knelpuntberoepen nog niet wat Bellens maandelijks in zijn zak steekt of een Dehaene, De Gucht of een …enz enz.

  2. Dat de elektriciteit niet kan opgestapeld worden dat ontkent
    Vandelanote niet, op zijn bankrekening is de winst wel opgestapeld

  3. De populariteit van de Franse president François Hollande is aan het kelderen. Dat blijkt uit de maandelijkse barometer van YouGov. ‘Nooit heeft een president een zo’n zwakke score gehaald in de peilingen.’
    De populariteit van Hollande is naar een nieuw dieptepunt gezakt, blijkt uit de internetpeiling . Nog maar 15 procent van de Fransen staat achter hun president.

    Op de vraag ‘Welk oordeel velt u over het beleid van president François Hollande?’ antwoordde maar 3 procent ‘zeer gunstig’ en 12 procent ‘gunstig’, samen goed voor 15 procent, of 6 procent minder dan vorige maand.

    Daarentegen antwoordde 27 procent ‘eerder ongunstig’ op de vraag en liefst 49 procent ‘zeer ongunstig’. 9 procent sprak zich niet uit.

    Bodem weggeslagen

    ‘De score van Hollande is ongelooflijk’, zegt Albert Zennou, adjunct-chef politiek bij de krant . ‘Nooit heeft een president een zo’n zwakke score gehaald in de peilingen.’ Dat komt omdat niet alleen rechts maar ook links het vertrouwen in de socialist Hollande helemaal aan het verliezen is. ‘Het is een samenloop van ergernis en woede.’

    ‘De bodem onder Hollande is weggeslagen’, zegt Zennou. ‘Normaal blijft er tijdens de eerste termijn van een president binnen het kiespubliek altijd een sokkel achter hem staan. Dat is nu niet geval.’

    Zennou relativeert het feit dat het om een internetpeiling gaat van Yougov, een instelling die niet hetzelfde statuut heeft als de gevestigde onderzoeksbureaus. ‘Niets zegt dat ook zij Hollande niet op 15 procent zullen plaatsen.’

    ‘We weten dat Hollande problemen heeft om zich te doen gelden. Met die vijftien procent wordt dat nog een stuk moeilijker.’
    MEER OVER: François Hollande, Frankrijk

Reacties zijn gesloten.