Er bestaan dan tóch niet-blanke racisten!

Vreedzaam samenleven’ in Parijs – Noord-Afrikanen en Romazigeuners

Noord-Afrikaanse jongeren moesten onlangs voor de rechtbank van Parijs verschijnen. Ze worden verdacht van “moordpoging” en ze wilden een kamp van Romazigeuners in brand steken. Het lijkt eens te meer een voorbeeld van de multi-conflictuele maatschappij waarin we terechtgekomen zijn. De Franse krant Le Parisien meldde op 19 september dat een persoon in verdenking werd gesteld voor een moordpoging en brandstichting, en opgesloten werd.

Stilaan worden meer details bekend. De man in kwestie wordt ervan verdacht in de nacht van 20 augustus samen met medeplichtigen gepoogd te hebben brand te stichten in een Romakamp in het 20ste arrondissement van Parijs. Deze poging tot brandstichting zou in verband staan met een zaak van afpersing. Romazigeuners hadden de politie verwittigd omdat een groep jongeren, “duidelijk afkomstig uit Noord-Afrika” (aldus het bericht in de krant), het kamp waren genaderd en brandbommen hadden geworpen.

Dit soort incidenten vindt zijn weg niet naar onze media…

Voor de arrestatie van de hoofdverdachte op 16 september waren ook al twee Noord-Afrikaanse jongeren gevat, aldus Le Parisien. De jongeren “misten hun doel”, aldus de krant, want “de brandbommen kwamen terecht naast de voertuigen van de kampbewoners”. De tussenkomst van de politie heeft erger vermeden. De derde man, de hoofdverdachte dus die op 19 september voor de rechter verscheen, is een jonge Marokkaan van 18 jaar.

Volgens zijn verklaring aan de politie zou hij in een opvangcentrum voor niet begeleide minderjarige vluchtelingen hebben gewoond, maar uit onderzoek bleek dat hij al maanden illegaal in Parijs woonde, wat hem evenwel niet belette om regelmatig op vakantie naar Spanje te trekken. Hoe mooi is toch het multicultureel samenleven met 170 nationaliteiten (of meer) in de hoofdstad van Frankrijk? En toch vreemd dat dit soort berichten nooit de weg lijkt te vinden naar ‘onze’ mainstreammedia.

Peter Logghe

https://www.leparisien.fr/faits-divers/paris-une-bande-arretee-pour-avoir-tente-dincendier-un-camp-de-gens-du-voyage-19-09-2024-ODPOH35I6BDEJDJQLSVTVMBRG4.php

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf + twaalf =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.