Zelensky staat ons met raad terzijde…

... om stroom te sparen.

U houdt het niet voor mogelijk: Oekraïne dat voortdurend met miljarden ondersteund wordt, en die recent aankondigde de laatste pijplijn met Russisch gas naar de EU ten laatste deze winter te zullen afsluiten en hiermee de Europeanen nog meer kopzorgen zal bezorgen, laat zich van zijn grootmoedigste kant zien (sic.) want hij wil de Europeanen in het geval dat er een strenge winter aankomt goede raad geven om stroom te sparen..

Vanzelfsprekend met het risico dat de bereidheid der EU-bevolking zich nog meer op te offeren ten bate van Oekraïne, daardoor zal afnemen. Verleden winter reeds verspreidde de NGO International Electricity Agency dergelijke berichten via de westerse pro-Oekraïne media (… zijn er nog andere?), nl. de Europeanen zouden eigenlijk, feitelijk, stroom moeten sparen in het belang van Oekraïne. Ter herinnering: tijdens de eerste oorlogswinter 2022 scandeerde “de politiek” dat in geval van een aardgastekort dit door de bevolking moest gedragen worden als “solidariteitsontbering”. Toen klonk de Zelenskyregering nog anders met “energiegarantie” energiesteun voor de Europeanen” zo klonken de holle beloftes. En nu wil Oekraïne ons, de Europeanen, lessen leren hoe we “stroom kunnen sparen”. Waarschijnlijk verviel Zelensky weer in de komediantenrol uit zijn vroegere carrière.

Blijkbaar hoort de afkoppeling van de pijplijn bij een perfide plan om het Westen duidelijk te maken hoe erg Oekraïne eraan toe is. Gedeelde smart = halve smart. Of, hoe meer jullie bibberen, des te beter kunnen jullie je voorstellen hoe het met ons gesteld is.

Ergo… maak de volgende miljarden maar al vrij.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 − 2 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.