Zelensky’s “overwinningsplan”

Nadat de Ramstein-top wegens de orkaan Milton afgeblazen werd – een reuze ontgoocheling voor Zelensky – verklaarde deze laatste dat hij dan maar bilateraal met de staats- en regeringsbazen van G.B., Duitsland, Italië en Frankrijk wil afspreken om hen zijn “overwinningsplan”* voor te leggen.

“Het plan heeft als doel alle militaire componenten van Oekraïne te versterken. Ik hoop dat in de nabije toekomst nog een ontmoeting zoals voorzien in Ramstein op het niveau van de staats- en regeringsleiders plaats kan vinden. Daar zal het overwinningsplan voorgesteld worden. En daarna, als de Oekraïense positie sterk is, zal er een vredestop komen. Ramstein is een brug naar de de vredes-top en Oekraïne moet dan een sterke positie hebben.”

Aldus Zelensky op een persconferentie na gesprekken met de Kroatische premier Andrej Plenkovic.

*Nu nog Rusland overtuigen… Zelensky wil dit plan immers gerealiseerd zien op Kievs voorwaarden. Rusland liet via vice buitenminister Sergei Ryabkov weten dat een ontmoeting in New York gepland is van vijf atoommachten binnen de twee volgende weken.

Intussen probeert Zelensky – tijdens zijn tour – supporters en mogelijke sponsors – tot zelfs in het Vaticaan – aan boord te houden of te krijgen.

Het Witte Huis was alvast niet onder de indruk. Oude wijn in nieuwe zakken. Onrealiseerbaar. Met een kleine opening omdat Zelensky’s plan geen veiligheid ingebouwd heeft voor het hele Oekraïense grondgebied.

Meer tekst en uitleg in onderstaande korte documentaire. Schakel ondertiteling en vertaling in.

Tass

www.dailymaverick.co.za/article/2024-10-11-zelensky-outlines-victory-plan-with-allies-nuclear-five-states-to-meet-in-new-york-says-russia

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × 3 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.