Door “Lopende zaken” in te roepen,…

… hoeft Decroo zich niet te compromitteren en kan hij verder bouwen aan zijn toekomst buiten het belgische firmament.

Dat het in de EU fout loopt met afgewezen of illegale “vluchtelingen”, is niet nieuw. Het lijkt wel alsof het helemaal niet nodig is een verblijfsvergunning aan te vragen én toegezegd te krijgen. In de praktijk blijven de afgewezen of illegale landverhuizers gewoon in een land naar keuze, ze krijgen hulp, hun kinderen gaan naar school en de linkse partijen zorgen er wel voor dat ze een goede advocaat toegewezen krijgen om telkens weer in beroep te gaan of om een andere reden asiel aan te vragen. Dat er eindelijk binnen de EU stemmen weerklinken die de EU-Commissie tot daden willen dwingen, dàt is wel degelijk nieuw.

“De lidstaten moeten de macht krijgen om migranten die illegaal in de EU verblijven, effectief terug te sturen”, staat er. “Het nieuwe wetgevende kader moet uitgebreide interpretatie door het Hof van Justitie overbodig maken.”

“De Nederlandse en Oostenrijkse regeringen gooiden de knuppel in het hoenderhok met een pleidooi voor een “paradigmaverschuiving”. Ze roepen de Commissie op met een nieuw wetgevend voorstel op de proppen te komen en de “achterhaalde” richtlijn uit 2008 te vervangen.

De twee landen kregen snel steun van Tsjechië, Duitsland, Denemarken, Griekenland, Finland, Frankrijk, Kroatië, Italië, Luxemburg, Malta, Zweden en Slovakije. Ook Noorwegen, Liechtenstein en Zwitserland – die deel uitmaken van Schengen – zetten hun handtekening. De regering-De Croo deed dat niet omdat ze in lopende zaken is.”

Lees: EU-landen willen afgewezen asielzoekers sneller terugsturen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 − zes =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.