Een hoofddoek kan men niet vergelijken met de veiligheidshelm van een bouwvakker

Het Vlaams Belang is niet te spreken over het voorstel dat Antwerps burgemeester Bart De Wever(N-VA)op het lijsttrekkersdebat van Gazet Van Antwerpen deed rond het hoofddoekenverbod bij medewerkers aan de stadsloketten.“De‘functiekledij met hoofddeksel’ waarover De Wever het had, is een eufemisme voor het toelaten van de hoofddoek”, zegt Vlaams Parlementslid en Antwerps gemeenteraadslid Filip Dewinter(Vlaams Belang).“En hiermee zet hij de deuren wagenwijd open voor de verdere islamisering van Antwerpen.”

“Met de zogenaamde functiekledij, of een uniform ‘inclusief een hoofddeksel’, koopt de N-VA-voorzitter in Antwerpen de steun van socialisten en groenen af”, aldus Dewinter. “In ruil voor die steun gaat hij plat op buik voor de islam, en gooit hij de neutraliteit in het openbaar ambt zomaar overboord.”

Dewinter merkt in dit verband op dat De Wevers N-VA in het verleden naar eigen zeggen het hoofddoekenverbod wilde invoeren voor Vlaams overheidspersoneel. “In het vorige regeerakkoord stond het zwart op wit, maar het werd toen niet uitgevoerd. En nu staat het niet eens meer in het Vlaams regeerakkoord.”

Voor het Vlaams Belang is het uitgesloten om een symbool van onderdrukking van de vrouw als pasmunt te gebruiken voor politieke akkoorden. “Een hoofddoek is geen onschuldig lapje stof, maar staat in de orthodoxe islam symbool voor de heerschappij van de man over de vrouw”, besluit Dewinter. “Het is niets anders dan een opgestoken middelvinger, een regelrechte minachting tegenover onze westerse samenleving. En het hoort op geen enkele manier thuis achter de stadsloketten.”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

dertien − een =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.