Er is meer belangstelling voor een neushoorn in de zoo dan voor de olifant in de kamer*

Gelieve niet te lachen bij dit persbericht, ook niet wrang of groen!

Dit bericht vond ik in een grote Vlaamse krant vandaag: “De gevangenis van Antwerpen heeft een veroordeelde drugscrimineel die zich kwam aanmelden voor de uitvoering van zijn celstraf, weer naar huis gestuurd. Hij kreeg een briefje mee met de boodschap dat er geen plaats voor hem was en dat hij later maar moest terugkeren”.

Het is niet als mop bedoeld, zoveel is duidelijk. Maar als deze maatregel bedoeld is om het vertrouwen van de burger in Justitie en overheid te herstellen, zal het ook weinig effect hebben, denk ik. Is dan niemand die zich bedenkingen maakt hoe het komt dat onze gevangenissen zo overvol zitten? Is er dan niemand bij de media die zich vragen stelt over de demografische samenstelling van de gevangenisbevolking, niet enkel in België, maar ook in Frankrijk, Duitsland, Nederland, enzovoort, enzoverder?

Peter Logghe

*citaat geleend bij Luk VN

In onderstaande video, met de stand van eind september 2023, wordt gesteld dat 56.3% de belgische nationaliteit hebben… En van die 56.3% … hoeveel hebben daarvan een dubbele nationaliteit, zoals eentje van populaire zandbaklanden, zoals … bv… Marokko… Kortom… volledigheidshalve… hoeveel bio-landgenoten verblijven in de gevangenissen???

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 + 14 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.