Digitale ontwenning

In onderstaande documentaire kan U vernemen waarom een Deense school terug grijpt naar oude lesmiddelen: boeken en pennen. Inderdaad, de leerlingen moeten zoals vroeger schrijven met een pen, wat niet bepaald van een leien dakje loopt.

Naar verluidt zouden Deense kinderen de meeste tijd voor een scherm zitten met alle gevolgen van dien. Ook psychische problemen zoals angst, depressie en eenzaamheid zouden door een overdosis schermtijd (computer, gsm… ) veroorzaakt worden.

Of Denemarken koploper is, kunnen wij niet beoordelen. Het valt ons echter op dat de maatschappij verziekt is door de schermafhankelijkheid. Laatst moesten we hard remmen omdat een vrouw, die zowel een hond aan de leiband had, met de andere hand een kinderwagen voortduwde, het toch nog klaarspeelde in de leibandhand een gsm vast te houden waarop ze ingespannen tuurde en bijna onder de wielen van onze auto liep. Ook zijn schoolgaande kinderen op de fiets met een gsm in de aanslag geen uitzondering. En dan hebben we het nog niet gehad over de stilte aan de tafeltje in een restaurant waarbij zowel ouders als kinderen zelfs niet weten wat ze eten omdat ze heel de tijd intensief op hun gsm turen en tippen. Gezellig is anders…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × drie =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.