Nieuws uit de medische sector

In de “exceptional USA” is er bij een hersenoperatie iets “exceptional” gebeurd. Bij een schedeloperatie werd bij een patiënt een gedeelte van de schedel tijdelijk verwijderd om de genezing van zijn hersenen, na een ernstige hersenbloeding, te bevorderen. Toen ze het verwijderde schedelgedeelte weer wilden verbinden met de schedel op het hoofd van de patiënt, kon die operatie niet plaats vinden… omdat ze het bewaarde stuk schedel niet meer konden vinden. Ergens verkeerd opgeborgen of een andere reden. Misschien per ongeluk weggegooid. Of bij een andere patiënt gebruikt. Het schijnt dat het nogal eens meer gebeurt dat lichaamsdelen zoek geraken.

Niet getreurd. Men kan het ontbrekende stuk vervangen door een prothese, maar dan moet de patiënt wel 19.000 dollar daarvoor ophoesten. Toch wel een straf verhaal. Maar daarmee houdt het niet op.

De patiënt heeft het ziekenhuis voor de rechtbank gedaagd. Zijn advocaat kon uit het dossier opmaken dat het geen uitzondering is dat het ziekenhuis lichaamsdelen van patiënten niet meer terug kan vinden.

De miserie van de patiënt, Fernando Cluster, schijnt geen einde te nemen. En de facturen stapelen zich op.

  • november 2022: $ 40.000
  • december 2023: $ 110.500
  • maart 2024: $ 77.700
  • Voorlopig totaal: $ 228.200 door nalatigheid van het ziekenhuis.

Zo zie je maar…In Antwerpen maakten ze zich druk wegens “onzorgvuldigheid” van radiologen omdat zij niet voldeden aan de “medische kwaliteitsstandaarden”…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × 2 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.