Pontius Pilatus* 2024

Zijn wij nu ook in oorlog met Rusland?

Dat de Oekraïense legerleiding voor de aanval op Koersk eenheden ingezet heeft die met westerse wapens uitgerust zijn, toont aan dat Washington reeds voor het begin van de aanvalsplannen tegen Koersk geïnformeerd heeft daar het Oekraïense oppercommando de toelating voor de inzet van westerse wapens moest krijgen. Alleen al daaruit kan men concluderen dat de verklaringen van het Pontius Pilatus*-Westen bewust gelogen waren. Bovendien verklaarde een Pentagonwoordvoerder aan The War Zone dat de VSA ook na de aanval op de regio Koersk Oekraïne met informatie van de veiligheidsdiensten te zullen bevoorraden. Vanzelfsprekend gaf de woordvoerder geen details vrij; de conclusie ligt echter voor de hand dat genoemde “informatie” ook voor de geplande aanval in Koersk verstrekt werd. Mocht dit niet het geval geweest zijn, dan zou de VSA-regering dit ten stelligste, verontwaardigd, van de hand gewezen hebben. Quod non.

Bovendien werd bij elke wapenlevering van de westerse partners minutieus gestipuleerd hoe de wapens mogen ingezet worden. Inclusief een “eindgebruiksclausule” waarbij de ontvanger (i.e. Oekraïne) garandeert dat de wapens nooit ofte nimmer zonder toelating van de leverancier (i.e. alle landen die wapens aan Oekraïne leveren) aan derden door te verkopen.

Volgens het volkerenrecht is het verstrekken van actuele geheime informatie aan een betrokken oorlogspartij deelname aan de oorlog. Dit werd door de wetenschappelijke diensten van het Duitse federale parlement (Wissenschaftliche Dienst des Bundestages) boven elke twijfel geheven. Volgens hem had er een overleg plaats gevonden… en niet slechts op een “open niveau”.

Hoe passen de gratuite verklaringen van het Westen “niets over de plannen van de Oekraïense regering geweten te hebben in het plaatje” – “onze naam is Haas” – als de Oekraïense regering beweert het Westen over hun plannen ingelicht te hebben? Wie liegt: Oekraïne of de zich in onschuld-wassende westerse partners?

De gevolgen van de Koerskaanval beperken zich niet tot een stoutmoedige stunt op het grondgebied van Rusland. Rusland heeft altijd benadrukt aan onderhandelingen te willen deelnemen. Laatst nog op 14 juni. Nu niet meer. Op 12 augustus, na de Koerskaanval, verklaarde Poetin:

„Nu wordt duidelijk waarom de Kiev-regering onze voorstellen voor de terugkeer naar een vredesplan, en de voorstellen van geïnteresseerde, neutrale tussenpersonen afgewezen heeft. Zoals blijkt voert de tegenstander – met de steun van westerse heerschappen en via Oekraïne – oorlog tegen ons. Het is duidelijk dat de tegenstander probeert zijn toekomstige onderhandelingspositie te verbeteren. Maar hoe moeten die onderhandelingen er überhaupt uitzien als zonder onderscheid burgers en burgerlijke infrastructuur aangevallen of geprobeerd wordt kerncentrales te bedreigen? Waarover kan men dan met dergelijke mensen een gesprek voeren? “

Klik op “Bekijken op YouTube

Dit was duidelijke koerswijziging van de Russische regering, vermits Poetin na de aanval op Koersk de facto onderhandelingen geweigerd heeft.

Alleszins werd dit door de plaatsvervangende Russische vertegenwoordiger bij de VN op 14 augustus verklaard, nl. waarbij hij stelde, zich vroeg, of dit het antwoord was op het “zeer royaal onderhandelingsvoorstel” van Moskou: “Een dodelijk fout, waarvan Oekraïne later veel spijt van zou hebben” en “het einde zal voor de huidige Oekraïense nazi’s niet minder vernederend zijn” als bij de toenmalige Duitse nazi’s. Hij had het ook over “toekomstige tribunalen en processen” tegen allen die oorlogsmisdaden begaan hebben.

Als men de Russische verklaringen voor sérieux neemt, dan zou dit betekenen dat de Russische regering nu de onvoorwaardelijke capitulatie van minstens Oekraïne en de bestraffing van de verantwoordelijken eist. Dat zou dan ipso facto ook betekenen dat de deur voor onderhandelingen gesloten werd.

Gelooft Zelensky in het sprookje van Klein Duimpje?

*https://isgeschiedenis.nl/nieuws/historische-achtergrond-van-zijn-handen-in-onschuld-wassen