Windmolenpark in de Noordzee draait op… diesel
Vandaag zouden 30 windmolens moeten ingewijd worden; windmolens die deel uitmaken van een windmolenpark, 15 km voor de kust van Borkum. Deze windmolens zijn goed voor 108 megawatt en zouden 120.000 huishoudens van stroom moeten voorzien.
Klein probleempje: het windmolenpark is niet aan het stroomnet aangesloten en kan derhalve noch stroom produceren, noch stroom ontvangen.
Groot probleem: de wieken mogen omwille van de zoute zeelucht niet stilstaan want anders zouden ze roesten. Daarom draaien ze op een dieselgenerator; per maand worden er 22.000 liter niet zo schone energie verbrand.
Een gedeelte van de zeekabels, die de verbinding met het vasteland moeten verzekeren, mankeert nog, want men had – naar verluidt – geen rekening gehouden met oude vliegtuigbommen uit WO II, afgeworpen door de geallieerden, op de zeebodem. De regering van Nedersachsen zet grote vraagtekens bij deze uitleg en houdt de netwerkverdeler Tennet verantwoordelijk.
De stroomverbruiker zal volgens premier Stephan Weil (SPD) van Nedersachsen voor een deel van de kosten moeten opdraaien. Hij beklaagde zich ook over de wirwar en een ondoordachte planning bij de energieomschakeling. Volgens diezelfde planning zou het windmolenpark, als alles goed gaat, als het weer meezit, als ze zich niet misrekend hebben, ergens in de loop van volgend jaar kunnen functioneren op wind. Men mikt op februari, maar niemand wil dat vast beloven.
Heeft er iemand een kosten – baten analyse over de investering, de lening, betaalde intresten, onderhoud-, werkingskosten en een slijtageprognose gemaakt?
Ze kunnen misschien eens raad gaan vragen aan de Keizer van Oostende; die weet er alles van. Vooral hoeveel geld er zijn zakken binnenwaait. En daar heeft hij geen diesel voor nodig. Een goede planning volstaat. Hij is dan ook professor.
www.dw.de
FVE
Hoé lang duurde het in Zeebrugge éér deze van de Thortonbank stroom konden leveren, denkt U ?
En wààrom heeft Denemarken reeds een deel van hun windmolenpark-in-zee verwijderd ? —> dààr hebben ze geen vande lala om het te verdoezelen.
Draaiend ijzer roest net zo hard als stilstaand ijzer, windturbines zijn helaas voor de rabiate toekomsthaters niet gemaakt van roestend ijzer maar van roestvrij staal, de wieken zijn van carbonvezels omdat metalen wieken te zwaar en te gevaarlijk zouden zijn.
Het enige dat aan dat artikel niet klopt is de datum waarop het wordt geplaatst, dat dient eind maart te zijn. Alles maar dan ook helemaal alles aan dit hele verhaal klopt niet.
Dan zijn alle gazetten in Duitsland verkeerd. We zullen ze inlichten.
Meer info over dit thema, zie hieronder. En zo zijn er talrijke te vinden.
http://www.dagelijksestandaard.nl/2013/08/duitse-windmolens-draaien-op-diesel
http://www.t-online.de/wirtschaft/energie/id_64889050/-riffgat-nordsee-windpark-vor-borkum-wird-mit-diesel-betrieben.html
http://www.sat1regional.de/panorama-video/article/oekostrom-irrsinn-windpark-riffgat-vor-borkum-wird-mit-diesel-betrieben-122909.html
http://www.rtl.de/cms/news/rtl-aktuell/windpark-in-nordsee-hoher-dieselverbrauch-aber-kein-strom-31134-51ca-18-1591259.html
Blijkbaar heeft “vanhetgoor” last van cognitieve dissonantie. Blijkbaar behoort hij tot het clubje dat op de rug van de kleine verbruiker zijn goed gesmeerde boterham verdient.
Pingback: Windmolens op diesel | De Groene DagobertDe Groene Dagobert