De EUropese Commissie wil een nieuw marsorder aan de lidstaten uitvaardigen, die de uitreiking van “humanitaire visa” moet aanmoedigen. Zo wordt de scheidingslijn tussen migranten en “vluchtelingen” wel heel vaag.
Volgens het EUropees parlement zou 90% van de zgn. “vluchtelingen” illegaal hun entree maken op EUropees grondgebied. Het nieuwe EU-voorstel zou mensensmokkelaars de wacht moeten aanzeggen. EU-criticasters moeten niet te snel protesteren want er zou – vanzelfsprekend – een “achtergrondonderzoek” uitgevoerd worden kwestie van geen komedianten, profiteurs of gevaarlijke individuen in huis te halen.
Zoals bij de inschrijvingen van scholen zouden de reislustigen hun visum elektronisch of op de ouderwetse manier, een papieren verzoekschrift bij de ambassade, resp. consulaat, van de favoriete EU-lidstaat kunnen overmaken. Bij toekenning, kunnen ze dan gewoon een vliegtuigticket naar hun bestemming bestellen. Waarschijnlijk wordt dat automatisch bij de uitreiking van hun visum gevoegd, met de groeten van de EUropese belastingbetaler.
Intussen wacht de EU af: er komen geen verdere maatregelen om illegale toegang te doen stoppen of om de reeds bestaande asielaanvragen te doen verminderen.
Duitsland heeft 62% meer asielaanvragen sinds januari. Van de 17.051 aanvragen (vooral uit Syrië, Irak en Nigeria) wordt 1 op 3 als vluchteling erkend.
Het land b blijft onverminderd populair:
Wat is het verschil tussen 2017 en 2018? Stijging v 19% van het aantal asielaanvragen en de meeste aanvragen sinds de asielcrisis van 2015. De asielcrisis blijft aanslepen of het nu @FranckenTheo was of @Maggie_DeBlock. Tijd voor onze kordate oplossingen!http://www.knack.be/s/r/c/1415523 63 10:33 PM – Jan 10, 2019Twitter Ads info and privacy Asielaanvragen met 19 procent gestegen in 2018 Het totale aantal asielaanvragen is in heel 2018 met 19 procent gestegen ten opzichte van 2017. Dat blijkt uit cijfers van minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open Vld). Het gaat vooral… knack.be
EU-lidstaten zullen 15 dagen tijd hebben om aanvragen te onderzoeken, goed te keuren of af te wijzen. Vanzelfsprekend kunnen de aanvragers vervolgens in beroep gaan mochten zij het gevoel hebben dat ze – onterecht – niet naar onze contreien mogen verhuizen. .
Het voorstel werd door de EU-volksvertegenwoordigers goedgekeurd met 429 pro, 41 onthouding en 194 anti-stemmen.
Italië, Spanje, Frankrijk, Duitsland, Andorra en het onvolprezen land b hebben – zoals u weet – in het verleden al humanitaire visa uitgereikt. Iets zegt ons dat ze bij de consulaten van Hongarije of Polen niet zullen staan aanschuiven.