Wie heeft er nog vertrouwen in de media?

mediamanipulatieWie heeft er nog vertrouwen in de media?

In aansluiting met het vorige artikel merkten wij de uitslag van deze enquête op.
Een meerderheid van de Duitsers hecht weinig of geen geloof aan de onafhankelijke berichtverstrekking der media.   En we kunnen ervan uitgaan dat de toestand in Vlaanderen er niet veel anders uitziet.  Bij een meningsenquête van Infratest Dimap in opdracht van Die Zeit bleek dat 60% weinig of geen vertrouwen heeft in de media.
Als belangrijkste redenen gaven de deelnemers de bewuste foutieve informatie en manipulatie, vooringenomenheid en duidelijke fouten.  Elke tiende deelnemer ging ervan uit dat de pers niet onafhankelijk of neutraal is.

Hoopvol is het feit dat de leeftijdsgroep van de 18 tot 29-jarigen de grootste sceptici waren.  68% van hen heeft geen vertrouwen in de nieuwsverstrekking.

Wie tegenwoordig zo gek is nog geld uit te geven aan een krant kan beter deelnemen aan de loterij.  Je weet tenminste dat je slechts een heel kleine kans hebt op de hoofdprijs en dat de organisatie slechts het winstbejag als doelstelling heeft.

FT

3 gedachten over “Wie heeft er nog vertrouwen in de media?

  1. De duitsers hebben een rare smaak wat betreft media: de oplage vd linkse rioolkrant Bild is 2x groter dan van alle andere kranten samen.

  2. Hoe kan je nu vertrouwen hebben in de media als men aanbeveelt dat de berichtgeving over allochtonen anders moet zijn dan de berichtgeving over autochtonen.

    AANBEVELINGEN VOOR DE BERICHTGEVING OVER ALLOCHTONEN.
    Deze Aanbevelingen zijn in 1994 door de AVBB in samenwerking met het Centrum voor Racismebestrijding op papier gezet na uitgebreid media-onderzoek. De Aanbevelingen hebben niet het karakter van formeel deontologische normen, wat niet belet dat de Raad voor Deontologie van de AVBB ze desgevallend wel in zijn beoordelingen betrekt.

  3. US Attorney Carmen M. Ortiz declared “there was nothing about this crime that was Islam associated” regarding the Boston Marathon bombing at a press conference on Wednesday.

    Later, Ortiz said of Tsarnaev, “He didn’t renounce terrorism. He didn’t renounce violent extremism, and he couched his comments in line with Allah, and Allah’s views, which give it a religious tone, and there was nothing, as you heard judge O’Toole say in the courtroom, there was nothing about this crime that was Islam associated, so that’s what I was struck by more.”

    (The United States of America, with a government and civil service by the khufar, and for the muslims)
    Bron: Vladtepes.com

Reacties zijn gesloten.